BPW-Hungária Kft.

A „Bergische Patentachsenfabrik GmbH”-t 1898-ban alapították a németországi Wiehl-ben. Ma a BPW a vontatott járművek intelligens futóműveinek világvezető gyártója.

A BPW-Hungária Kft, a a németországi BPW (Bergische Achsen KG) magyarországi leányvállalata. A szombathelyi vállalat a nyugat-dunántúli régió gépjárműiparának meghatározó szereplője. A BPW-Hungária Kft. világszerte elismert, kiváló minőségű vontatott jármű-futóműveket és felfüggesztési rendszereket, valamint agrár-gépipari termékeket gyárt, emellett az agrár termékek tervezése és fejlesztése is a szombathelyi szakemberek munkáját dicséri.

A BPW Hungária Kft. a 2015 és 2016 év folyamán a Cascade Informatikai és Energetikai Zrt. bevonásával IBM és CISCO eszközökön alapuló központi rendszert alakított ki. A 8 socket-es IBM rack szervereken fut a cég legfontosabb rendszere, a QAD termelésirányító megoldás. Ezért a felépített rendszer megbízhatósága kulcskérdés.

A rendszer technológiai alapjait az IBM tároló és rack szerver megoldásai adják. A tárolóeszközök virtualizációját IBM SAN Volume Controllerrel (SVC) oldottuk meg. Az adattárolás gerincét IBM Storwize 3700 és IBM Storwize 5000 eszközök biztosítják, a mentést pedig az IBM Tivoli Storage Managerrel, IBM TS3310 szalagkönyvtárral végezzük. Az SVC alá telepítettük az IBM Flash System 840-s flash alapú gyors elérésű és nagy IOPS képességű tárolót is.

A Microsoft irodai rendszerei VMWare virtualizációs környezetben, IBM Blade szervereken futnak, míg a hálózati infrastruktúra a Cisco NEXUS switcheire épül.

A megoldás minden elemét a Cascade szállította, helyezte üzembe és az egész megoldásra üzemeltetési szolgáltatást biztosítunk.