Budapest Bank Zrt.

A Budapest Bank több éven keresztül SUN SPARC platformon futtatta ORACLE adatbáziskezelőn üzemelő központi adatbázisrendszerét. Mivel az elmúlt években az Intel környezet performancia és TCO szempontból is sokkal kedvezőbb platformnak bizonyul, mint a SUN Solaris megoldás, így a Budapest Bankban egy pilot projekt keretében elvégzett tesztsorozat egyértelműen bizonyította, hogy a Bank számára ezen feladatkörre közép és hosszú távon az Intel rendszerek kedvezőbb üzemeltetési mutatókkal alkalmazhatóak, mint a RISC környezetek.

A pilot után a Bankban egy 10 hónapos projekt keretében a Bank adatbázisainak egy kisebb részét SUN Solarisról – SUN Solarisra, egy jelentősebb részét SUN-Solarisról -Intel Linux környezetbe migráltuk. A projekt során több mint 60 adatbázisrendszer alatt cseréltünk működési környezetet. Az adatbázisok jelentős része esetében ORACLE verzióváltás is történt.

A migráció előtt és alatt is és jelen idő szerint is folyamatos ORACLE adatbáziskörnyezetekre vonatkozó L1-L2 supportot biztosítunk a Bank számára.

Átadás dátuma: 2011. augusztus