×

Szolgáltatásaink

Adatközpont

A Cascade Informatikai és Energetikai Zrt. Budapesten három helyen nyújt adatközponti szolgáltatásokat. Az egyik adatközpont a cég székhelyén, a Bácskai utcában található. A második a Budapest Internet Exchange SZTAKI épületében (Budapest, Victor Hugo utca). A harmadik, egyben legmagasabb színvonalú adatközpont pedig az Ace Telecommal közösen felújított terem, amely egy korszerű Váci úti irodaházban helyezkedik el.

A Váci úton az épület a Duna Plazatól 150 méterre, az Északi Összekötő Híd felé helyezkedik el, a Duna Plaza oldalán. A 7 szintes épületet a Budapest Bank 2002-ben építette. Ennek a 3. emeletén alakították ki a bank saját géptermét, így a pénzintézetre vonatkozó szigorú követelményeket már a tervezéstől kezdve figyelembe vették.

Áramellátás

Az áramellátást az épületben két – saját tulajdonú – egyenként 110 kV-os transzformátor adja.

Az áramszolgáltató a két transzformátor betápját független nyomvonalon biztosítja (északi és déli irányból a Váci út mellett, így a kábeleknek egyáltalán nincs egymás melletti párhuzamos nyomvonala). Az épület áramrendszere gondoskodik a betáplálások közötti automatikus átkapcsolásról. A gépteremben összesen több mint 800 KW villamos teljesítmény  áll rendelkezésre, amely a transzformátortérből két független nyomvonalú kábelen van felvezetve.

Az épületen belüli áramellátást az emeleti áramrendezőkig futó redundáns áramsín biztosítja. Erre csatlakozik a gépterem is. Így az ACE-Telecom és a Cascade által 2017. elején elvégzett gépterem felújítás során ezt a redundanciát vittük tovább a gépteremben elhelyezkedő kisebb keresztmetszetű kábelek és kismegszakítók cseréjekor. Az áramellátás redundanciája egészen a rack szekrényekig, polcos gépek esetében a polcokon elhelyezett áramelosztókig épült ki.

Szünetmentes rendszer

A szünetmentes tápellátást egy 120 kW teljesítményű EATON és egy 60 kW teljesítményű Riello UPS biztosítja. Ezek kimenete minden rack szekrényhez és a polcos gépekhez is ki van vezetve. Ezáltal a kettős tápegységgel rendelkező szerverek független betáplálását is meg lehet valósítani.

Generátor rendszer

Az épület -1 szintjén alakították ki a két darab 700 kw teljesítményű Cummins generátor helyét. Ezek a PLC vezérlésű, szinkron generátorok egyenként 700 liter kapacitású direkt tartállyal és egy közösített 4000 liter kapacitású közös tartállyal rendelekeznek. Amennyiben a direkt tartályok telítettsége 50% alá esik, az üzemanyag szivattyúk üzemanyagot emelnek át teljes telítettségig a közös tartályból. A közös tartály a generátorok üzeme közben az épületen kívülről tölthető, így – tulajdonképpen bármilyen időtávra – biztosított a 7×24-es üzem. A generátorok üzemanyag injektora elé beépített részecskeszűrő kiszűri a szennyeződéseket és kiküszöböli az ebből eredő meghibásodásokat. A generátorok teljes áramszünet esetén a szünetmentes rendszerek jelzésére, 30 másodpercen belül automatikusan indulnak.

A gépteremben elérhető professzionális minőségű tűzoltó- és klíma rendszer is.

A biztonságot beléptető rendszer, kamera rendszer, valamint élőerős őrzés biztosítja.

A teljes tájékoztatót a gépteremről itt tudja megtekinteni: Cascade Zrt. Hosting City ismertető