×

Szolgáltatásaink

Tárolóeszközök

A konszolidált merevelemez alapú tároló megoldások és központi szalagkönyvtárak alkalmazása is jelentős mértékben megváltozott az utóbbi 3-5 évben.

A cégekben felgyűlő több 10, nem ritkán több 100 TB-nyi adat kezelése az igények szerint kis, közepes, vagy nagyvállalati szintű merevlemez és szalag alapú tároló rendszerekben, szalagkönyvtárakban történik, többnyire inhomogén gyártói környezetben.

Újdonság, hogy a szerver technologiák esetében már több 10 éves múlttal rendelkező virtualizáció az adattároló rendszerében is megjelent. Az úgynevezett tároló virtualizációs megoldások újabb kezelési rétegeket és lehetőségeket hoznak be az adattároló hálózatok kialakításába. A virtualizált tároló megoldások további előnye, hogy a virtualizált szerver környezetekben erőteljesen segítik a nagy megbízhatóságú rendszerek működését.

Ezek a változások egyfelől növelik a tárolási palette sokszínűségét, másfelől soha nem volt nagyobb igény a tárolórendszerek kialakítása mellett a meglevő tároló infrastruktúra konszolidálására, az egységes kezelésre. Ezért ma napi igény hogy ilyen rendszerek tervezésekor vagy komolyabb rendszerek implementációja, átalakítása esetén  átfogó, holisztikus szemlélettel közelítsünk a feladathoz.

Mérnökeink rendelkeznek azzal a vertikális tudásbázissal amelynek segítségével el tudjuk végezni a meglevő és új tárolórendszerek integrálását egy komplex IT infrastruktúrába.

Adattároló megoldások esetében a következő gyártók termékeivel van tapasztalatunk:

• IBM diszk és szalag alapú rendszerek, VTL megoldások

• EMC diszk alapú tároló rendszerek Data Domain VTL megoldások

• HP diszk alapú tárolók 3PAR  virtualizált stogare megoldások

Ahogyan a nagyvállalati informatikát látjuk