×

Szolgáltatásaink

Tárolóhálózatok

A konszolidált, nagy teljesítményű diszk alapú tároló megoldások elterjedésével megjelentek és elterjedtté váltak azok a hálózatok, amelyek adatok blokk szintű tárolását, elérését teszik lehetővé. Az ilyen hálózati tárolóeszközöket és megoldásokat nevezzük „Storage Area Network”-nek (SAN). Ezeket kezdetben dedikált SAN hálózati eszközökön keresztül lehetett elérni, a két legnagyobb gyártó mind a mai napig a CISCO és a BROCADE.

Napjainkra azonban ezek a dedikált eszközök beleolvadtak a nagy adatközponti kapcsoló technológiákba, mint a CISCO jól skálázható NEXUS rendszere valamint a BROCADE DCX Backbone megoldásai.

Az elmúlt 3-5 évben a tároló eszközök adatforgalmának kezelése teljes mértékben a vállalat vagy az adott IT architektúra adatközponti hálózati eszközeiben koncentrálódik.

Tekintve, hogy ezek az eszközök egyidejűleg vezérlik a LAN/WAN, valamint a háttértárolók forgalmát, így egy zökkenőmentesen működő adatközponti rendszer hibátlan megtervezéséhez az informatika még szélesebb körű átlátása szükséges.

Természetesen rendelkezünk azzal a tudásbázissal és tapasztalati tőkével amely garantálja az ilyen típusú adatközponti hálózatok magas minőségű kialakítását.

Ahogyan a nagyvállalati informatikát látjuk